Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Laura

“Voor mij is dit de eerste keer dat ik bij het vernieuwen van steunzolen echt baat heb en verbetering merk door de goede steun.”

Ingegroeide teennagels

Met ingroeiende (pseudo unguis incarnatus) of ingegroeide (unguis incarnatus) teennagels heeft iedereen wel eens mee te maken gehad. Dit blogartikel gaat over de oorzaken en behandelingen van ingegroeide teennagels.

Wat zijn de oorzaken van een ingroeiende of ingegroeide teennagel?

In de nagelwal komen vaak eelt en likdoorns voor ten gevolge van hevige druk tegen de zijkant van de teen en boven de nagelplaat. Dit kan veroorzaakt worden door het dragen van onjuist schoeisel en/of door irritatie ten gevolge van onregelmatigheden aan de nagelrand. Door de constante druk zal de huid reageren en trachten zichzelf te beschermen. Mensen knippen om de irritatie te verzachten hun nagels te kort af.

Het is vanzelf sprekend dat een schoen dan diep genoeg moet zijn en voldoende ruimte moet bezitten, een juiste leestvorm of leestrichting van de schoen en bovenal een juiste afwikkeling is belangrijk.

Zorg ervoor dat uw schoen goed past

Voor sporters en vooral voor joggers is het van belang dat de schoen goed past; in lengte, breedte en hoogte het gepolsterde hielstuk moet de hiel goed omsluiten zodat men tijdens de afwikkeling niet in het schoeisel naar voren glijdt. Door dit herhaald glijden ontstaan nagel en nagelwalproblemen.

Wat zijn de behandelingen van een ingroeiende of ingegroeide teennagel?

De podoloog kan in samenwerking met de medische pedicure voor u een oplossing bieden. Biomechanische oorzaken, traumatische oorzaken, bacteriële en funguese oorzaken worden dan bekeken en met u besproken.

Diverse behandelmethoden zijn:

  • Steunzolen;
  • Nagelregulatie; door middel van nagelbeugels;
  • Nagelreparatie; door middel van het toepassen van acryl en gel;
  • Drukverdelingstechnieken; doormiddel van vilt;
  • Siliconentechnieken.

Vind een praktijk

Heeft u last van ingroeiende of ingegroeide teennagels? Onze Podozorgers helpen u graag! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.